Locul 4 la Trofeul Bistrița Năsăud pentru CS Minaur feminin

Sâmbătă șI duminică, (12-13 august) echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare a participat la Cupa județului Bistrița Năsăud, alături de alte cinci echipe din Liga Națională: CSM Bistrița, CSM Roman, Corona Brașov și CSM Slatina.

Andreea Lipara in timpul meciului amical de handbal CS Minaur Baia Mare – Corona Brasov, in Sala Polivalenta Bistrita, sambata, 12 august 2017. FOTO: Paul Ursachi / www.upfoto.ro

CS Minaur vs Corona Brașov 29-39
Pentru fetele noastre se prefigura o ocazie excelentă pentru recâștigarea moralului puțin zdruncinat în urma confruntării cu viceampioana Ungariei, FTC Rail Cargo Budapesta. Primul meci, desfășurat sâmbătă cu începere de la ora 11.30 a adus în fața noastră Corona Brașov, echipă întărită în această vară cu jucătoare provenite de la vicecampioana Dunărea Brăila, incusiv cu antrenorul Costică Buceschi. Diferența evident de valoare dintre cele două loturi s-a văzut și în teren, cu aceași mențiune că și de data aceasta băimărencele au pus suflet, au luptat cu determinare și chiar dacă în apărare au jucat mai slab, primind aproape 40 de goluri, au și marcat mai multe ca în Ungaria. Am excelat pe extreme, unde Lipară, Mykytei, Bledea și Preda au marcat împreună aproape jumătate din golurile echipei, 14 din 29. Nu am fost mai prejos nici pe linia de 9 metri, unde interii Bidașcu și Zaremba, împreună cu centrul Poradnyk au marcat 10 goluri. În ciuda faptului că am primit goluri multe s-a remarcat printr-o evoluție bună portarul nostru Cristina Enache.
Scor final 39-29 (la pauză 20-13)
Portari: Cristina Enache, Andreea Nastasă, Monica Rusu. Jucătoare: Andreea Lipară (5 goluri), Mykytei Maryana (4), Oana Bidașcu (4), Yulyia Poradnyk (3), Oana Bondar (3), Iulia Bledea (2), Yulia Zaremba (2), Andrada Preda (2), Adryiana Naumenko (2), Pricop Alexandra (1), Andreea Tekar (1), Cristina Andrița, Daiana Gaiu.

Revanșa – învingem CSM Slatina
Al doilea meci, desfășurat la doar 5 ore, în aceași zi, ni l-ea adus în față pe adversarele directe din sezonul trecut, atunci când CSM Slatina a promovat direct, în dauna noastră. A fost o ocazie foarte bună pentru a ne demonstra nouă înșine că anul acesta avem o echipă mai bună. A fost meciul în care Cristina Andrița a demonstrat motivul pentru care i s-a acordat încredere, marcând 5 goluri, după ce nici în Ungaria și nici cu Brașovul nu a avut nici o reușită. Pe extreme majoritatea golurilor le-am marcat pe partea stângă, unde Andrada Preda a avut 6 reușite. În linia de 9 metri, golurile lui Andrița au fost completate de „divizia” ucrainiană prin Poradnyk (4) și Zaremba (6). În poartă Cristina Enache a evoluat din nou foarte bine, fiind susținută la fel de bine de Andreea Nastasă. Scor final 24-21 (14-11), o minirevanșă, mai ales morală, care ne dă speranțe.

Portari: Cristina Enache, Andreea Nastasă, Monica Rusu. Jucătoare: Yulia Zaremba (6), Andrada Preda (6), Cristina Andrița (5), Yulyia Poradnyk (4), Oana Bondar (1), Andreea Lipară (1), Oana Bidașcu (1), Mykytei Maryana, Iulia Bledea, Adryiana Naumenko, Pricop Alexandra, Andreea Tekar, Daiana Gaiu.

Cristina Enache declarată cel mai bun portar al turneului
Cele două meciuri jucate în grupa B ne-au clasat pe locul doi, ca urmare duminică am întâlnit, într-un meci pentru locul 3, U Cluj Napoca, clasată tot pe locul doi în grupa A. Cu moralul recâștigat în meciul cu Slatina, Cristina Andrița a marcat din nou pe bandă rulantă nu mai puțin de 6 goluri, la concurență cu Yulia Zaremba (5) și Yulyia Poradnyk (5). Cristina Enache și-a continuat evoluțiile constant bune, la finalul turneului fiind desemnată cel bun portar al competiției. Prima repriză a fost dominată de la un capăt la altul de clujence, Minaur greșind destul de mult în apărare, motiv pentru care a primit 21 de goluri, față de doar 12 marcate. În repriza a doua băimărencele au fost mult mai atente în apărare și mai eficiente în atac, reușind să câștige repriza cu un categoric 16-12, insuficient însă pentru câștigarea meciului. Scor final 31-28.
Portari: Cristina Enache, Andreea Nastasă, Monica Rusu. Jucătoare: Cristina Andrița (6), Yulyia Poradnyk (5), Yulia Zaremba (5), Andreea Tekar (3), Oana Bondar (2), Oana Bidașcu (2), Andreea Lipară (1), Pricop Alexandra (1), Andrada Preda (1), Daiana Gaiu (1), Mykytei Maryana, Iulia Bledea, Adryiana Naumenko, Andreea Tekar.

Următoarele meciuri de pregătire au loc tot în deplasare, în 21-22 august, la Brașov, unde vom întâlni CSM Bistrița, CSM Slobozia și din nou Corona Brașov. Cu jucătoarele noastre ne vedem pe teren propriu în 26 august când vom întâlni din nou U Cluj Napoca.