Liga Zimbrilor – AHC Dunărea Călărași –Minaur Baia Mare : 30-28 (14-17)

Minaur Baia Mare a suferit prima înfrângere din acest sezon competițional. Echipa antrenată de Raul Fotonea și Alexandru Sabou a cedat pe terenul celor de la AHC Dunărea Călărași, partidă susținută în cadrul etapei a II-a din Liga Zimbrilor.

Scorul partidei a fost deschis de către cei de la AHC Dunărea Călărași, prin reușitele lui Gabriel Bujor și Viorel Fotache, Georgel Haiduc înscriind primul gol pentru echipa noastră în minutul 2 al partidei. Până în minutul 9, gazdele conduc la o diferență de un gol, însă reușita lui Călin Căbuț aduce egalarea la 5. În minutul 14 al partidei, Minaur Baia Mare conduce pe tabelă, prin golul marcat de Alexandru Csepreghi (7-8). Din minutul 20 al primei reprize, băimărenii se instalează la conducere. Marchează rând pe rând Yuri Pop, Andrei Popescu, Leonard Ștefan, Alexandru Csepreghi de două ori, Călin Căbuț tot de două ori, iar golul lui Predrag Vujadinovic duce diferența de scor la trei goluri (14-17) și Minaur Baia Mare încheie prima repriză a partidei cu AHC Dunărea Călărași.

Repriza a doua este începută de băimăreni în superioritate numerică, Florin Dospinescu fiind eliminat la începutul actului secund. Primul gol se marchează abia în minutul 33, Dunărea Călărași reducând diferența la două goluri prin reușita lui Dragoș Soare. Călin Căbuț își arată însă experiența în Liga Zimbrilor și marchează de două ori consecutiv. La scorul de 15-19, în minutul 38, orice suporter se gândește deja că Minaur Baia Mare poate câștiga partida. Din păcate, până în minutul 41, înscriem doar prin Predrag Vujadinovic, timp în care AHC Dunărea Călărași se apropie periculos prin golul marcat de Gurkovsky Pavlo și dubla reușită a lui Florin Dospinescu. Urmează un minut de cădere în care Minaur Baia Mare primește trei goluri consecutive, scorul fiind de 21-20. Timp de cinci minute, echipa băimăreană nu mai înscrie niciun gol, Alexandru Csepreghi reușind să spargă gheața prin transformarea unei aruncări de la 7 metri ( 23-21, minutul 47). Un minut mai târziu înscrie și Tudor Marta, pe urmă Alexandru Csepreghi din nou. În minutul 50, Yuri Pop este primește eliminare de două minute, urmează două reușite consecutive ale celor de la AHC Dunărea Călărași (27-23). Înscrie și Leonard Ștefan, iar Predrag Vujadinovic duce scorul la 27-26. În ultimele minute ale partidei, pentru AHC Dunărea Călărași înscrie Viorel Fotache, Dragoș Hanțaru și Gabriel Bujor, în timp ce băimărenii reușesc să mai marcheze două goluri prin Călin Căbuț și Tudor Marta. Finalul de partidă le aparține celor de la Călărași, dar  Nosrati Shahoo ratează și scorul este de 30-28.

Cel mai bun marcator al echipei băimărene a fost Călin Căbuț, prin 8 goluri, urmat de Alexandru Csepreghi (7 goluri).

Minaur Baia Mare: Țenghea, Apostu, Markelau – Căbuț 8, Csepreghi 7, Vujadinovic 4, Marta 2, Brajovic 2, Ștefan 2, Haiduc 1, Popescu 1, Pop 1, Nagy, Makaria, Botea, Mureșan, Cristescu. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

În etapa următoarea, Minaur Baia Mare va întâlni pe teren propriu echipa Steaua București, partida urmând a avea loc în 23 septembrie.