Liderul, şapte goluri după pauză

Minerul Baia Mare a contabilizat a şaptea victorie a stagiunii în Liga a IV-a, Seria Sud, după ce a dispus pe teren propriu cu scorul de 8-1 de Viitorul Ulmeni. Cele trei puncte au venit abia în repriza secundă, în doar 15 minute elevii lui Dorin Toma şi Cristian Bogdan marcând de cinci ori. Surprinzător, la pauză tabela indica egalitate, 1-1, după ce oaspeţii deschiseseră scorul din penalty. 

Băimărenii au dominat în totalitate, însă în prima parte aceştia au păcătuit la finalizare, la aceiaşi fază liderul irosind trei ocazii imense. Contrar cursului jocului, cei care se vor afla în avantaj vor fi oaspeţii, Hauşi transformând penalty-ul acordat uşor de central. Dar căpitanul Călin Borota va restabili egalitatea peste cinci minute cu un şut de la aproximativ 30 de metri. 1-1 după primele 45 de minute şi totul urma să se decidă în partea secundă. Liderul a ieşit mul mai motivat de la cabine şi în primele 15 minute a marcat de cinci ori, soarta celor trei puncte fiind pecetluită. Ignat (50′) şi-a adus echipa în avantaj cu o execuţie din penalty, în urma unui fault clar la Feraru, iar peste trei minute Lupu a mărit diferenţa la două goluri, acesta reluând în poarta goală după o fază fixă. Feraru şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 56, atacantul reluând cu capul la colţul lung după cornerul executat de Balmoş. Cătălin Tutuţa se va afla la originea golului cinci (59′), reuşită semnată însă de Bococi. Cel mai frumos gol se va înscrie în minutul 61. C. Tutuţa trimite balonul la Feraru, acesta intră în combinaţie cu Bococi, ultimul trimite către poartă şi David reia de pe linia porţii. Cătălin Tutuţa îşi va trece şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 67 cu un şut de la 14 metri lângă bară. În fine, în minutul 73 Ignat va realiza dubla, fundaşul central reluând cu capul imparabil din centrul careului cornerul executat ca la carte de Balmoş. Minerul Baia Mare rămîne lider cu maximum de puncte şi în etapa viitoare va disputa derby-ul cu CS Fărcaşa în deplasare, echipă ce are cu două puncte mai puţin.

• Minerul Baia Mare: Ioan Anişoreac – Denis Lihet, Alexandru Ignat, Nabeu Serge (46′ Sandu Bococi), Simion David, Răzvan Lupu, Cătălin Tutuţa (74′ Leontin Mircea), Călin Borota, Sergiu Chiorean (46′ Marius Gereben), Tudor Balmoş, Marius Feraru (68′ Darian Sabadâş). Antrenori: Dorin Toma, Cristian Bogdan şi Marius Marian.