Înfrângere la limită în deplasarea de la Cisnădie

CS Minaur Baia Mare a fost învinsă în etapa a XVIII-a din Liga Florilor, cu 26-27 (12-14), în deplasare, de CS Măgura Cisnădie. În urma acestui rezultat băimărencele se menţin pe poziţia a cincea în clasament şi vor juca etapa viitoare pe teren propriu cu „U” Cluj Napoca.

CS Minaur a prestat un joc curajos la Cisnădie, fiind în avantaj de mai multe ori pe parcursul primei reprize: 4-6 (13’), 7-9 (19’). Gazdele egalează la 9 şi apoi preiau conducerea după ce extremele braziliene Araujo şi Da Silva reuşesc să perforeze de pe ambele flancuri poarta adversă.

La scorul 12-12 se inflamează spiritele pe banca oaspetelor, antrenorul Costică Buceschi fiind sancţionat cu avertisment de arbitrii Ghiorghişor şi State (cei care ne-au „rezolvat” şi meciul de acasă cu Vâlcea) după ce protestează la câteva decizii care favorizează echipa locală.

Măgura pleacă la vestiare cu un neaşteptat avantaj de două goluri (14-12), însă după pauză „veteranele” Ada Moldovan, Roxana Gatzel şi Oana Ţiplea reuşesc să mărească diferenţa la 5 goluri în favoarea gazdelor (23-18 în minutul 45).

Din păcate, eficienţa portarilor de la Minaur a fost mediocră, mai ales la aruncările de pe extremă şi de la 9 metri. În schimb, Burlachenko s-a bătut din nou cu succes în defensiva adversă şi a marcat 7 goluri din tot atâtea aruncări.

Finalul jocului a aparţinut băimărencelor, care au înscris de la 27-23 de trei ori consecutiv fără să încaseze nici un gol. Rezultatul final a fost 27-26, ultimul gol  pentru CS Minaur fiind marcat de Andreea Tecar în ultima secundă dintr-o aruncare de la 7 metri.

 

CS Măgura Cisnădie – CS Minaur 27-26 (14-12)

Sala sporturilor “Măgura” – aprox. 600 de spectatori.

Arbitri: Marius Ghiorghişor (Bucureşti) şi Marian State (Buzău).

Observator FRH: Doru Manea (Bucureşti).

Măgura: Voicu (13 int. bune), Paşca (3 int. bune, inclusive 2 aruncări de la 7 m), Moraschi – Ţiplea 10 (4), A. Moldovan 5, Araujo 5, Da Silva 3, Gatzel 2, Apetrei 2, Tomescu. Antrenori: Al. Weber şi B. Niţu.

CS Minaur: Enache (4 int. bune), Medvedova (5 int. bune) – Burlachenko 7, Seraficeanu 4, Lisewska 4 (1), Shteriova 3, Cîrstea 3, Rysankova 3, Orşivschi 1, Tecar 1 (1), Polocoşer, Bondar. Antrenori: C. Buceschi, M. Kovacs şi Cl. Cetăţeanu.

Aruncări de la 7 m: 5-4 (transformate 4-2, au ratat Ţiplea respectiv Lisewska, Rysankova).

Minute de eliminare: 6-6.