În spiritul legendei Minaur. Baia Mare a visat frumos și a luptat pentru victoria spectaculoasă în fața deținătoarei Cupei Românei la handbal masculin

Minaur Baia Mare a făcut spectacol în partida susținută împotriva celor de la HC Dobrogea Sud Constanța. Determinarea, setea de puncte și lupta în spiritul legendei Minaur au adus în final rezultatul pozitiv în echipa antrenată de Raul Fotonea și Alexandru Sabou. Băimărenii și-au făcut simțită prezența pe tot parcursul jocului, Constanța fiind doar o singură dată la conducere, în debutul partidei când au condus cu 0-1. Profesionalismul și entuziasmul cu care au luptat pe teren cei de la Minaur Baia Mare au dus la o victorie mare în compania unei echipe pretendente la titlu și câștigătoare a ultimei ediții a Cupei României la handbal masculin.

Cel mai probabil surpriza, una plăcută pentru suporterii băimăreni, etapei a IV-a a Ligii Zimbrilor a reprezentat-o victoria celor de la Minaur Baia Mare împotriva unei echipe solide, care își dorește titlul în campionat. Partida a început cu parada portarilor celor două echipe, după care scorul a fost deschis de reușita lui Ionuț Nistor, în minutul 2. A fost singurul moment când HC Dobrogea Sud Constanța s-a aflat în avantaj pe tabelă. Chiar dacă în minutul 12, adversarii egalează, Minaur nu se descurajează și luptă cu aceeași determinare. Cu patru minute înainte de finalul primei reprize, cele două echipe sunt din nou la egalitate, dar experiența din tănăra echipă a Minaurului își spune cuvântul în teren și dubla lui Csepreghi – Vujadinovic desprinde iar scorul în favoarea băimărenilor. La pauză, băimărenii intră la vestiare cu un gol avantaj, 12-11.

Urmează o repriză a doua în care Minaur Baia Mare a strălucit în teren. Apărarea foarte bună, dar și paradele lui Adrian Țenghea ridică suporterii în picioare, suporteri veniți la Sala de sport a Școlii Generale „Vasile Alecsandri pentru a-și vedea echipa preferată cum luptă în spiritul Minaurului. În minutul 53 al partidei, Minaur se desprinde la șapte goluri, după ce reușita lui Brajovic Vojislav duce scorul la 25-18 și suporterii deja simt că nimic nu mai poate schimba soarta partidei. Sala se ridică în picioare și își aplaudă jucătorii, scor final al partidei 28-23.

Minaur: Ţenghea, Markelau – Csepreghi 9 goluri, Haiduc 6 goluri, Căbuţ 5 goluri, Brajovic 4 goluri, Vujadinovic 3 goluri, Ştefan 1 gol, Mureşan, Nagy, Makaria, Botea, Popescu, Y. Pop, Marta, Szabo.

Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

În etapa următoare, Minaur Baia Mare va juca în deplasare la SCM Politehnica Timișoara, partida urmând a avea loc sâmbătă, 6 octombrie.