HC Zalău își ia revanșa pentru înfrângerea din tur

Penultima etapă a Ligii Florilor a adus o înfrângere pentru echipa feminină a CS Minaur în fața formației HC Zalău, scor final 33-28. Băimărencele au deschis scorul în minutul 3 prin Marija Shteriova, urmând o primă repriză relativ echilibrată până în minutul 24 (12-12), după care gazdele au reușit să înscrie de 5 ori consecutiv, astfel că la pauză se intră la vestiare cu scorul 17-13.

Formația băimăreană marchează în deschiderea celei de-a doua reprize prin Oana Bondar, după care gazdele înscrie de 3 ori consecutiv și se distanțează la 6 goluri (20-14) în minutul 35, urmând ca 6 minute mai târziu să se atingă punctul maxim al avantajului gazdelor de 7 goluri (24-17). Băimărencele reușesc să reducă diferența la 4 goluri până în mintutul 55 prin două atacuri consecutive efectuate de Marija Shteriova și Sylvia Lisewska (29-25). În ultimul minut al partidei se marchează 3 goluri, din care două goluri aparțin gazdelor și un gol handbalistelor de la CS Minaur. Partida se încheie cu victorie pentru HC Zalău cu scorul 33-28. La finalul etapei, CS Minaur coboară pe locul X cu 28 de puncte.

CS Minaur: Enache, Medvedova, Nastasă. Shteriova (8), Lisewska (6), Seraficeanu (5), Burlachenko (3), Bondar (2),  Popescu (2), Orșivschi (1), Polocoșer (1), Tecar, Taivan, Argylean, Lipară, Cîrstea. Antrenori: Costică Buceschi, Magdalena Kovacs, Claudia Cetățeanu.

Ultima etapă a Ligii Florilor le aduce pe handbalistele de la CS Minaur față în față cu campioana României, CSM București, confruntare care va avea loc duminică, 19 mai, la Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare.