Handbal masculin – Liga Zimbrilor. Reluăm campionatul cu o deplasare la Vaslui.

După o pauză de două săptămâni, prilejuită de acțiunile loturilor naționale, Liga Zimbrilor revine în atenția iubitorilor de handbal cu meciurile din etapa a 9-a.

CS Minaur Baia Mare pleacă în deplasare la Vaslui de la înălțimea locului 5 în clasament, după o primă jumătate de tur în care a câștigat 5 din cele 8 meciuri disputate și a acumulat 15 puncte, la fel ca și echipele de pe locurile 3 și 4 (Potaissa Turda și CSM București). Gazda noastră trece printr-o perioadă dificilă, după ce a pierdut ultimele 3 meciuri și a fost părăsită de antrenorul Sandu Iacob, serviciile acestuia fiind acontate de HCDS Constanța. Noul antrenor, Bogdan Pralea, portarul veteran al vasluienilor, a declarat pentru presa locală că și-au propus obținerea tuturor celor 3 puncte, pentru a recâștiga moralul echipei. Aflată pe locul 10, echipa moldoveană are neaparată nevoie de puncte, mai ales că în următoarele trei etape au un program foarte greu, cu o deplasare la Călărași și două meciuri pe teren propriu cu Steaua și HCDS Constanța.

Suporterii vasluieni vor avea ocazia să îi vadă din nou la lucru pe Mihai Bușecan și  pe Andrei Popescu, jucători băimăreni care au evoluat sezonul trecut sub culorile roș-albastre. Chiar dacă aparent lotul vasluian nu are nume sonore, trebuie remarcat totuși Gabriel Bujor, golgheterul Ligii Zimbrilor în sezonul trecut și component al naționalei lui Xavier Paqual la recenta acțiune din Portugalia.

De cealaltă parte băimărenii pleacă la Vaslui determinați să aducă acasă cele 3 puncte puse în joc. Atmosferta în echipă este foarte bună chiar dacă Raul Fotonea nu se poate baza pe întreg lotul, Daniel Mureșan nefiind trecut pe lista de joc. Acesta nu s-a antrenat săptămâna aceasta și așteaptă rezultatele unor investigații medicale. Incerți sunt, tot din motive medicale, și Călin Căbuț, Alexandru Sabău și Nikola Lazic.

Cu toate acestea tehnicianul băimărean este optimist: ”Urmează să jucăm împotriva unei echipe deosebit de ambițioase, artăgoase și cu jucători de viteză care aleargă foarte bine. În pauza asta am încercat să mai punem la punct unele aspecte tactice și acum cred că suntem destul de pregătiți pentru a face un meci bun. E un meci în deplasare unde trebuie să facem greșeli cât mai puține și să ne apărăm bine, dacă vrem să facem puncte.”

Meciul începe la ora 18.30 și va fi arbitrat de cuplul Georgian Băducu – Răzvan Voicu din Buzău, observator FRH fiind Vlad Ionescu, din București.

Suporterii pot urmării în direct desfășurarea scorului pe site-ul frh.ro/live.