Fotbalul nu se oprește – CS Minaur va continua în Liga 3

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a avut o ședință cu jucătorii și cu staff-ul echipei de fotbal, prin care și-a manifestat intenția ca echipa de fotbal a CS Minaur să meargă mai departe, trecând peste tristețea cauzată ratării obiectivului de promovare în Liga 2.

“Cine și-a imaginat că mă voi opri din a susține fotbalul în Baia Mare, s-a înșelat amarnic.

Ieri, am cerut demisiile de onoare din partea tuturor celor implicați. Unii merită, alții nu. Important pentru Baia Mare este să își ia soarta în mâini din perspectiva infrastructurii sportive și, pe lângă finanțarea pe care o avem pentru un teren sintetic cu dotări și vestiare în zona fostului Liceu Minier, respectiv Colegiul Aurel Vlaicu, vom completa baza sportivă cu al doilea teren sintetic. Primul este finanțat prin Compania Națională de Investiții, iar al doilea de către administrația locală. Aici vom dezvolta baza piramidei în fotbal prin înființarea Academiei de Fotbal a Municipiului Baia Mare. Chiar dacă de mai bine de 3 ani am realizat proiectul de reabilitare a Stadionului Viorel Mateianu și l-am înaintat spre finanțare forurilor guvernamentale, aprobându-se investiția, în realitate am primit doar povești și amănări și scuze. Am hotărât să facem noi reabilitarea începând de acum. Și acum să vă spun despre fotbal…

MINERUL BAIA MARE MERGE MAI DEPARTE.

Am încredere în jucătorii tineri, am încredere în cei cu experiență și serioși. Am încredere în antrenorul Dorin Toma, în secundul său, în Cosmin Filip. L-am invitat, și sper să îl conving, pe Iustin Balaj, cel care face performanță administrativă pentru CFR Cluj să revină acasă și să conducă acest club. Îmi doresc să văd jucătorii pe terenurile de sport ale școlilor și liceelor din Baia Mare, impulsionând copii și tineri să practice sport, mai ales că de luni sper să conving conducerile unităților de învățământ și Inspectoratul Școlar să deschidă după masă porțile curților unităților de învățământ. Îmi doresc să fie primiți în Academia de Fotbal, fără să aibă vreo obligație de plată, toți copiii din Baia Mare care iubesc acest sport. Să aibă fiecare copil echipamentul lui primit de la club, cu culorile clubului, pe care să îl poarte cu mândrie.

Rămân fidel echipei Minerul Baia Mare și construim serios pentru viitor.”