Fetele de la Minaur joacă cu echipa ex-băimărencei Do Nascimento şi cu Naţionala de junioare

După ce turneul de la Michalovce (3-5 august) a fost anulat din cauza unei epidemii de rujeolă echipa feminină de handbal CS Minaur şi-a schimbat programul din această săptămână. Team managerul Daniel Kotecz a contactat conducerea formaţiei Alba Fehérvár KC (locul 8 în sezonul precedent în prima ligă din Ungaria) şi a perfectat două meciuri de pregătire în 3 şi 4 august, ambele în deplasare. CS Minaur va mai disputa şi un joc amical cu Naţionala de junioare a României, miercuri 1 august, de la ora 17, în Sala sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare.

Echipa din Székesfehérvár este antrenată de Rita Deli şi Timea Sugár, două foste glorii ale handbalului din Ungaria. Alba Fehérvár KC are în componenţă câtevahandbaliste de top mondial, cele mai importante fiindAlexandra Do Nascimento (Brazilia), Olga Gorsenina, Yana Zhilinskaite (ambele din Rusia), Claudine Mendy (Franţa), Szabina Máyer şiBernadett Temes (Ungaria).

“Ale” Do Nascimento a jucat două sezoane pentruHCM Baia Mare, echipă cu care a cucerit CupaRomâniei şi Supercupa în 2015, titlul de vicecampioană naţională în 2015 şi 2016, fiindgolgetera HCM-ului în ediţia 2014-2015 a LigiiCampionilor.

Cel mai important succes din palmaresul echipei din Székesfehérvár este câştigarea Cupei Cupelor în2004-2005, sub denumirea Cornexi Alcoa, după o finală 100 % ungară cu Györ (28-19 şi 21-27).