Fetele de la Minaur încep jocurile de pregătire

După o pauză de 10 zile, handbalistele de la CS Minaur au reluat pregătirile săptămâna trecută, iar începând din acest week-end vor juca primele meciuri de verificare. Din lotul echipei lipsesc, deocamdată, jucătoarele plecate la echipele naţionale: Polocoşer, Lisewska şi Rysankowa (participă la Campionatul European din Franţa), Shteriova şi Medvedova (joacă în grupele de calificare pentru Campionatul Mondial din 2019).

Anca Polocoşer va juca alături de echipa națională a României în meciul contra Germaniei, Sylwia Lisewska a marcat 1 gol împotriva Serbiei în meciul pierdut de Polonia cu 26-33, iar Helena Rysankova a bifat 15 minute în partida contra României, pierdută de Cehia cu 28-31. Marija Shteriova a marcat 10 goluri în cele 3 meciuri câştigate de Macedonia în week-end, care i-au asigurat calificarea în faza play-off a „mondialelor” de anul viitor (41-22 cu Azerbaidjan, 29-21 cu Islanda şi 30-23 cu Turcia). Şi naţionala Slovaciei, pentru care a jucat Adriana Medvedova, s-a calificat în play-off, tot după trei victorii: 36-32 cu Ucraina, 24-20 cu Israel şi 40-15 cu Kosovo.

Programul meciurilor de pregătire pentru CS Minaur în luna decembrie:

7 decembrie, ora 15 (Şcoala „V. Alecsandri”): CS Minaur – „U” Cluj Napoca

8 decembrie, ora 10 (Şcoala „V. Alecsandri”): CS Minaur – U Cluj Napoca

21-22 decembrie: meciuri de pregătire în Ungaria cu Kisvarda Master Good SE

27-28 decembrie: Cupa Memorială „Tiberiu Rusu” la Cluj Napoca – participă echipele HC Zalău, CSM Bistriţa, CS Minaur şi „U” Cluj Napoca