Fetele de la Minaur au ratat calificarea în Final Four

Joi seara, la Buzău, s-a disputat meciul dintre SCM Gloria și CS Minaur Baia Mare, din cadrul sferturilor de finală din Cupa României, miza fiind calificarea între cele mai bune patru echipe din a doua competiție a țării. După o primă repriză bună, fetele de la Minaur n-au mai reușit aceeași prestație și în partea a doua, fiind învinse cu 23-20 (8-9), ceea ce înseamnă și că au părăsit competiția. Acum, băimărencele se vor concentra pe campionat, unde pot obține la final o clasare care să le permită să joace în toamnă într-o cupă europeană.

Până la urmă s-a jucat și la Buzău fără spectatori, așa că din râul și din ramul “mi-e prieten numai mie” din poezie, n-a rămas decât ramul. Suficient însă, chiar dacă vântul a scuturat ramul mai tare doar în partea secundă.

Buzău a început bine jocul, cu două goluri marcate de Pricopi-Rotaru, timp în care Minaur a ratat patru atacuri. Primele. A venit o dublă a Helenei Rysankova și s-a făcut 2-2 (6). Gazdele s-au distanțat la 6-4 (12) și au păstrat distanța până la 8-6 (18). Andreea Popa și Oana Cîrstea au readus egalitatea (8-8 min. 21), după care nu s-a mai marcat niciun gol timp de opt minute, de nici o parte. Cîrstea mai înscrie o singură dată până la pauză și se intră la cabine cu 8-9 în favoarea echipei băimărene.

Minaur se ține bine și în partea a doua până la 14-15 (42). Primim apoi trei goluri consecutive, iar diferența crește ulterior până la patru goluri: 20-16 (54). Distanța este suficientă pentru gazde, care țin de rezultat și obțin calificarea în Final Four.

 

SCM Gloria Buzău – CS Minaur Baia Mare: 23-20 (8-9)

  • Arbitri: Bogdan Stark (București) – Romeo Ștefan (Ploiești). Observator Gheorghe Bejinariu (Pitești)
  • Aruncări de la 7m: 4-6 (transformate: 2-6; au ratat: Simion, A. Ilie). Minute de eliminare: 10-6
  • Gloria Buzău: Petra Blazek, Alina Iordache, Ana Maria Mîrcă Olariu – Andreea Rotaru 9/11, Alina Ilie 5/12 (unul din 7m), Ana Maria Simion 3/5, Alexandra Subțirică 2/3, Denisa Șeleve 2/3, Raluca Petruș 2/4 (unul din 7m), Carmen Stoleru 0/2, Marija Petrovic, Oana Apetrei, Ines Khouildi, Claudia Condurache. Antrenor: Ovidiu Mihailă
  • CS Minaur: Ana Maria Măzăreanu (8 intervenții, a apărat un 7m), Cristina Enache (3 intervenții) – Andreea Popa 7/8 (6 fin 7m), Yaroslava Burlachenko 3/3, Camelia Hotea 3/3, Marija Shteriova 3/6, Oana Cîrstea 2/4, Helena Rysankova 2/5, Larisa Tămaș, Petruța Argyelan, Roxana Szolosi, Anca Polocoșer 0/1, Mădălina Conache, Sonia Seraficeanu 0/4, Sylwia Lysewska 0/4, Oana Bondar. Antrenori: Costicã Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu

 

Sfeturile Cupei României
  • CSU Cluj Napoca – Rapid București: 32-40
  • SCM Gloria Buzău – CS Minaur Baia Mare: 23-20 (8-9)
  • Partidele SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina au fost amânate.

 

E grue de spus astăzi ce se va mai juca și ce nu. Cert până acum este că turneul preolimpic din Muntenegru se va juca fără spectatori, iar dublă senioarelor cu Polonia este amânată. De la Minaur au fost convocate la loturi șase jucătoare: Sonia Seraficeanu și Anca Polocoșer (echipa mare, ce va juca la turneul preolimpic din Muntenegru și în dublă de calificare la Europene cu Polonia), Andreea Popa și Eva Kerekes (la lotul de tineret – cantonament și un turneu în Rusia – și aici sunt semne de întrebare), Helena Rysankova (lotul Cehiei pentru dubla cu Suedia), Sylwia Lisewska (lotul Poloniei – pentru dubla cu România).

 

CS Minaur în Cupa României
  • Portari: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache
  • Jucătoare de câmp: Oana Cîrstea (7 goluri în acest sezon al Cupei), Camelia Hotea (3), Eva Kerekes (4), Sylwia Lisewska (3), Larisa Tămaș (7), Marija Shteriova (7), Anca Polocoșer (3), Roxana Szolosi (7), Andreea Popa (13), Paulina Masna, Helena Rysankova (5), Sonia Seraficeanu (11), Oana Borș (3), Petruța Argyelan, Yaroslava Burlachenko (10), Oana Bondar, Mădălina Conache (2). Antrenori: Costicã Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu