Fetele câștigă fără mari emoții la Brașov – Cristina Enache MVP-ul meciului

Meci așteptat cu mult mai mult interes decât oricare altul în Divizia A, seria B la handbal feminin. După controversele provocate până la nivel înalt în jurul meciului dintre ACS Corona 2010 Brașov și SCM Timișoara, partida dintre brașovence și CS Minaur Baia Mare a fost așteptată cu mare interes, în contextul în care gazdele au promis că vor lupta cu la fel de multă ardoare ca și în meciul câștigat pe teren împotriva timișorencelor.

Corona II a aruncat în luptă cele mai bune tinere jucătoare, printre ele și pe Daria Bucur sau Sorina Târcă. Cu toate acestea singurele momente în care brașovencele păreau că vor avea un cuvânt greu de spus au fost primele minute, când au condus cu 2-0. Minaur a intrat însă repede în meci și a preluat frâiele, în minutul 13 având deja 5 goluri avans (3-8). Minutul 12 a consemnat și un eveniment neplăcut pentru echipa noastră. Daria Bucur a lovit-o cu cotul pe Yulyia Poradnyk și i-a spart arcada. Jucătoarea noastră a părăsit sala și a primt asistență medicală, i s-au pus câteva copci, după care a revenit pe bancă, fără să mai fie însă folosită în joc. În a doua parte a primei reprize Sorina Târcă s-a întrebuințat la maxim și a reușit să reducă puțin din avantajul fetelor noastre. Chiar dacă până la final Târcă a marcat 9 goluri, cea mai bună jucătoare din teren a fost portarul nostru Cristina Enache, autoarea a nu mai puțin de 23 de parade, printre care și un 7 metri apărat. Remarcabilă și revenirea în formă a Cristinei Andrița, care a reușit 5 goluri în prima repriză, din cele 6 marcate în total.

Începută de la scorul de 11-14, repriza a doua a arătat o echipă Minaur determinată să pună un avantaj confortabil pe tabelă, lucru reușit chiar în primele 10 minute (13-19, min. 39). Eroina ultimei părți a meciului a fost Andreea Tekar, care a marcat în ultimul sfert de oră 5 goluri, din totalul 7. După forcing-ul de la jumătatea reprizei, când conduceam deja cu 7 goluri (17-24, min. 47), lucrurile s-au mai așezat, băimărencele nefăcând altceva decât să mențină avantajul. Scor final 24-30 și CS Minaur rămâne pe prima poziție în clasament.

ACS Corona 2010 Brașov vs CS Minaur: 24-30 (11-14)

Arbitri:  I.Ifrim și O.Ilisei (Piatra Neamț)

Minute de eliminare: 2-10

Aruncări de la 7m: 4-5 (transformate: 2-5)

CS Minaur: Portari – Enache (23 intervenții), Rusu (un 7m apărat),  Nastasă (1); Jucătoare – Tecar (7 goluri), Andriță (6), Preda (3), Bondar (3), Lipară (3), Pricop (2), Zaremba (2), Poradnyk (2), Mikytei (1), Biriș (1), Naumenko. Antrenori: Simona Maior Pașca – principal și Ioana Marta – secund.