FC Aboliv câștigă prima ediție a Cupei Minerul

3 zile. 1600 de spectatori. 144 de sportivi. 12 echipe. 20 de meciuri. 84 de goluri. Așa ar putea fi descrisă în câteva cuvinte prima ediție a Cupei Minerul, cel mai important turneu de minifotbal din Baia Mare, organizat de Asociația Susțin Minaur.

În cadrul turneului, au participat 12 echipe: FC Diflora, FC Aboliv, FC Kiss, FC Prietenia, Progresul Șomcuta Mare, Orient Baia Mare, Sporting Recea, ACS Comuna Recea, Xexa Fan Sport, Power Satu Mare, AS Gci și ASCO. După doua zile intense de competiții, doar 4 echipe au rămas în lupta pentru podium: FC Kiss, FC Aboliv, Orient Baia Mare și Power Satu Mare.

Finala mică s-a încheiat cu victorie pentru băieții de la Orient Baia Mare, aceștia câștigându-și bine meritatul Loc III pe podium și premiul de 2.000 lei. Marea finală s-a dat între FC Kiss și FC Aboliv, Flaviu Chișu reușind să înscrie în prima repriză și să le aducă victoria celor de la FC Aboliv și implicit trofeul primei ediții a “Cupei Minerul” și premiul de 5.000 de lei, premiu înmânat de dl. Cristian Balaj. FC Kiss a fost ocupanta Locului II, câștigând premiul de 3.000 lei.

În cadrul festivității de premiere, organizatorii au oferit sportivilor 3 premii speciale, constând în trofee și articole sportive. Două premii au fost oferite jucătorilor de la FC Aboliv, respectiv Trofeul Marin Sabou pentru cel mai bun jucător – Crișan Radu și Trofeul Vasile Feher pentru cel mai bun portar – Roland Niczuly, iar Vasile Pop de la FC Kiss a fost declarat golgheterul echipei, câștigând Trofeul Zoltan Crișan.