Efectiv incomplet înaintea confruntării cu CSM București

Din memoria colectivă a suporterului băimărean meciul Minaur vs CSM București aduce la lumină amintiri și emoții rare. În 26 mai, 2015 Minaur devenea campioană după ce îi învigea în finală pe bucureșteni, uimind o țară întreagă.

Azi cele două echipe sunt radical schimbate. CSM București a investit anul acesta foarte mult pentru a alcătui un lot cu pretenții serioase la titlul de campioană, titlu pe care în sezonul trecut l-au ratat la limită, după două meciuri extrem de disputate, în finala cu Dinamo București. Șapte jucători noi au fost aduși în vară, obiectivul stabilit fiind acela de a cuceri toate trofeele interne și a avea un drum cât mai lung în EHF League. Poate cel mai surprinzător transfer este cel a lui Antonio Garcia Robledo, fost jucător la Barcelona lui Xavier Pascual Fuertes. Pe listă se mai află însă și internaționalul Ionuț Ramba, fost Minaurist pentru câteva luni în toamna lui 2015. Un alt transfer important a fost cel al tehnicianului spaniol Pablo Campos Sunen, care însă nu a rezista decât până la sfârșitul lunii septembrie, fiind schimbat cu Vlad Caba din cauza rezultatelor sub așteptări, bucureștenii pierzând trei din primele patru meciuri din Liga Zimbrilor. Nici în acest moment echipa lui Vlad Caba nu este într-o situație prea bună, raportat la obiectivele îndrăznețe, CSM pierzând recent meciurile împotriva altor două potențiale candidate la titlu, Potaissa Turda și HC Odorhei, și se află doar pe locul 8, prea puțin față de pretențiile emise. În consecință, bucureștenii vin la Baia Mare cu gândul clar de a câștiga și a recupera din diferența de 7 puncte care îi desparte de lider.

În ceea ce ne privește, setea de puncte devine din ce în ce mai acută. Minaur nu a mai câștigat de 3 etape, și are o singură victorie în ultimele 5 meciuri. Din păcate Raul Fotonea este nevoit să înceapă acest meci cu efectivul incomplet și cu unele improvizații. E deja sigur că Mihai Bușecan și Pierre Ragot nu vor juca. Bușecan are genunchiul imobilizat și va sta cel puțin o lună. Ragot a suferit o întindere musculară care necesită încă cel puțin 10-15 zile de recuperare. În consecință am pierdut un om de bază în apărare și avem un singur pivot, pe Albert Cristescu, iar pe linia de 9 metri va trebui să ne descurcăm fără golgheterul echipei. În ciuda problemelor de lot, atmosfera în echipă este una pozitivă, întreaga echipă fiind pregătită să facă un meci bun și să își apropie victoria. Un factor deosebit de important va fi susținerea publicului pe care îl așteptăm la sală să încurajeze necondiționat echipa pe întreaga durată a partidei.