Echipe noi, rivale vechi – Minaur Baia Mare vs HCDS Constanța

Liga Zimbrilor revine în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” după trei săptămâni. Joi după-amiază de la ora 18.00 suporterii  băimăreni vor avea ocazia să asiste la un meci dificil al favoriților, adversară fiindu-ne HC Dobrogea Sud Constanța, o echipă cu rezultate contradictorii în această primă parte de sezon.

Pentru oaspeți este primul meci în care îl au la timonă pe principalul Sandu Iacob, proaspăt numit la conducerea dobrogenilor care ocupă locul 9 în clasament cu 4 victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri, din care două surprinzătoare, în fața celor de la Focșani și de la Suceava. Constanța are în lot 3 jucători formați la Academia de Handbal Minaur: portarul Dan Vasile și jucătorii Alex Bologa și Alexandru Andrei, toți trei componenți obișnuiți ai lotului național de tineret.

Dacă ar fi să judecăm după statutul juridic al celor două echipe, avem de a face cu o premieră. Am putea spune că Minaur și Constanța nu s-au întâlnit niciodată, ambele fiind recent înființate. Dacă luăm totuși în calcul rivalitatea handbalistică dintre cele două orașe, ne amintim că ultima întâlnire a avut loc tot la Baia Mare, în returul sezonului 2014-2015, Minaur învingând atunci la limită campioana en titre cu 24-23.

Minaur ocupă momentan ultimul loc care permite accederea în play-off, după ce în ultima etapă a ratat în ultima secundă de joc oportunitatea de a aduce măcar un punct din deplasarea de la Vaslui. Va fi pentru băimăreni a cincea „reprezentație” a sezonului pe teren propriu în fața unei echipe caracterizate de un mix de experiență, tinerețe și spirit slavon (toți cei 11 jucători străini din lot provenind din zona fostei Republici Jugoslave). Raul Fotonea are de data aceasta întreg lotul valid, existând totuși o mică incertitudine referitoare la revenirea în teren a lui Daniel Mureșan.

„Aș vrea ca meciul cu Constanța să fie un spectacol reușit, cu două echipe “noi”, dar cu jucători cu renume, care fac cinste handbalului național și internațional! Susținuți de suporterii noștri înfocați, vrem să oferim un meci bun, la sfârșitul căruia să ne bucurăm împreună!” a declarat înainte de meci Răzvan Pop, antrenorul secund al băimărenilor.