Duelul portarilor pentru locul doi în Liga Zimbrilor

Cel mai important meci al turului de campionat pentru CS Minaur Baia Mare s-a consumat joi seara de la ora 17.45. Derby-ul de o viaţă împotriva Stelei a fost urmărit în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” de aproximativ 1.800 de suporteri veniţi să-şi susţină echipa favorită în tentativa de a urca pe locul doi în clasament.

Primul gol al partidei a venit rapid, din mâna lui Ragot. În minutul 3, la 2-1 pentru noi Mihai primeşte două minute eliminare, dar rămânem periculoși prin același Ragot. Din acest moment băimărenii găsesc din ce în ce mai greu drumul spre poartă. Portarul stelist Tudor Stănescu iese în evidență cu un șir de parade, blocând rând pe rând șuturile lui Ragot, Mureșan sau Lazic. Steaua în schimb e eficientă pe ambele faze și marchează de 5 ori consecutiv (2-6, min. 9). În minutul 16 (scor 3-8), Raul Fotonea schimbă portarul. Meciul se transformă într-un duel al portarilor, Bucătaru contribuind la revenirea în joc a echipei noastre. De la 5-10, în minutul 19, Minaur se apropie la 2 goluri (9-11, min. 28). Spectacolul îl fac însă portarii. Bucătaru reușește în aceste minute să blocheze 6 aruncări, iar Stănescu 4. Ragot marcheză din 7 metri la ultima fază a reprizei (10-12).

În repriza a doua continuă duelul de la distanță al portarilor. Primul gol e marcat chiar de Stănescu care parează un șut și apoi aruncă la poarta goală a băimărenilor, care jucau cu 7 oameni în atac. Se dau bătălii grele pe cele două semicercuri. În doar 7 minute arbitri dictează 5 aruncări de la 7 metri. Bucătaru le apără pe cele două ale steliștilor, în timp ce Ragot le marchează pe toate 3. Ne apropiem în două rânduri la un singur gol (13-14, min. 38; 14-15, min. 42) dar ratăm 4 ocazii de a egala și a prelua conducerea. În cele din urmă reușim egalarea în două rânduri, la 15 și la 16, dar gafăm din nou în atac, pierdem mingea și avem din nou două goluri în urmă. Stavrositu și Johanson îl pun din nou în evidență pe Bucătaru, în timp ce Căbuț și Ragot restabilesc egalitatea (18-18, min. 52). În minutul 55 Câmpan își asumă din extremă responsabilitatea unui lob peste Stănescu și aruncă sala în aer. Conducem pentru prima dată după minutul 3 (19-18). Un minut mai târziu, Ragot, care marcase până atunci 8 goluri din 13 aruncări, primește o pasă incomodă în fața apărării adverse, dar riscă totuși un șut pe invers care trece peste poartă. Steliștii egalează la faza următoare prin Kostadinovic. Nu rezistăm presiunii, atacurile sunt sterile, se dictează picior la Cristescu și Steaua marchează pe contraatac prin același Kostadinovic (19-20, min. 57). Mergem pe pozițional în încercarea de a egala. Marta primește o minge în unghi închis și pasează inspirat pe semicerc la „aeriană” pentru Halcă. Apărătorii steliști faultează evident, dar arbitri nu acordă 7 metri. Mai sunt 2 minute. Căbuț pătrunde în stilul caracteristic. Arbitri văd forțare în atac. Vegar înscrie de pe 9 metri și simțim cum ne fuge pământul de sub picioare. Până la final mai ratăm odată prin Popescu cu un șut în bară și Bucătaru mai scoate un ultim șut a lui Roșu. Meciul se încheie cu 19-21. Jocul rezultatelor ne coboară în clasament pe locul 7.

Urmează o nouă partidă pe teren propriu cu Dunărea Călărași, joi 19 octombrie.

CS Minaur Baia Mare – Steaua București: 19-21 (10-12)

Arbitri: R. Harabagiu și S. Stănescu (Db.)

Observator: I. Rapa (Timișoara)

Aruncări de la 7 metri: 6-4 (transformate: 5-2)

Minute de eliminare: 4-2

CS Minaur: Portari – Bucătaru (14 intervenții, 2 de 7 metri), Răzvan Pop (4); Jucători – Ragot 8 (4 din 7 metri), Sabou 2 (unul din 7 metri), Halcă 2, Cristescu 2, Popescu 2, Marta 1, Câmpan 1, Căbuț 1, Mureșan, Lazic, Nagy, Bușecan, Yuriy Pop, Mihai. Antrenor principal – Raul Fotonea, secund Răzvan Pop.