De la agonie la 3 puncte obținute in extremis

Jucat în deschiderea partidei de joi, dintre CS Minaur și AHC Dunărea Călărași, meciul echipei secunde împotriva celor de la HCM Sighișoara a avut o desfășurare dramatică pentru ambele echipe.

În ciuda faptului că locul celor două în clasament nu recomanda meciul ca unul cu miză, totuși cei aproximativ 200 de spectatori prezenți la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” au avut parte de un spectacol sportiv din categoria „de la agonie, la extaz”.

Practic până în minutul 50 echipa noastră a fost condusă în permanență, oaspeții luând un avans considerabil încă din primele minute ale jocului (2-6, min. 8; 3-8, min. 13). S-a ajuns chiar la o diferență de 8 goluri, spre finalul reprizei  (10-18, min 27), diferență ce ne ducea cu gândul la o înfrângere categorică, în condițiile în care atât atacul, cât și apărarea și poarta au fost total ineficiente. Avem totuși o mică răbufnire de orgoliu și plecăm la vestiare la scorul de 15-19.

La pauză Florin Mironescu scurcircuitează indiferența jucătorilor noștri și în repriza a doua facem un joc mai legat și jucăm de la egal la egal cu Sighișoara, care menține totuși un avans de 4-5 goluri (23-27, min. 42). Singurii băimăreni care par a fi cu adevărat în meci sunt Szabo și Pomian care marchează împreună 15 goluri (doar în această repriză) și reușesc să ne aducă în situație de egalitate, 30-30, în minutul 52. Răzvan Apostu, după un meci slab, își revine aproape inexplicabil, exact când era cea mai mare nevoie, și începe să scoată aproape tot ce vine spre poartă.  Preluăm pentru prima dată conducerea însă cu două minute înainte de final oaspeții marchează de două ori și egalează când mai era maxim un minut de joc. Makaria (care a jucat și el mai bine în a doua repriză) marchează și ne pune în avantaj. Oaspeții mai au timp de un atac, pentru egalare, dar reușim să interceptăm mingea și să dăm lovitura de grație prin Pomian. Scor final 35-33 și CS Minaur II urcă pe locul 6, cu 7 puncte din 6 meciuri.

CS Minaur II vs HCM Sibiu: 35-33 (15-19)

Arbitri: Dan Pavel și Radu Pentea (Sălaj).

Minute de eliminare: 10-6 (Denis Miticuș a primit cartonaș albastru)

Aruncări de la 7m: 2-5 (transformate: 2-5)

Portari: Apostu (7 intervenții), Bledea (1). Jucători: Szabo (11 goluri), Pomian (10, 2 din 7m), Miticuș (4), Makaria (4), Lenghel (4), Oargă (1), Stoean (1), Dedea, Armaș, Dobra.