CS Minaur surclasează „colonia” băimăreană de la Oradea

Pentru prima dată, după meciul cu Timișoara, spectatorii băimăreni au avut ocazia să vadă un meci de handbal ceva mai disputat, cu un adversar puțin mai aproape de valoarea handbalistelor noastre.

Duminică după-amiază, aproape 500 de suporteri au asistat la partida dintre echipele feminine ale CS Minaur Baia Mare și CSU Oradea, meci din etapa a 12-a a Diviziei A, seria B,  oaspetele având în lot nu mai puțin decât 5 jucătoare care au jucat în Baia Mare sau care au fost formate la cluburi locale. Printre ele și fostele componente ale CS Minaur în sezonul trecut Claudia Cetățeanu și Jenica Rudic, hotărâte să demonstreze că mai au un cuvânt de spus în handbalul feminin.

De la meciul cu SCM Timișoara nici un aversar nu a reuși să joace de la egal la egal mai mult de câteva minute. Orădencele însă au ținut aproape și au egalat după fiecare gol marcat de băimărence, până la scorul de 5-5 (min.13). E ultima dată când Oradea a fost la egalitate pe tabelă. Până în minutul 19 oaspetele au reușit să rămână aproape (8-7), golul 8 consemnând și debutul Elenei Avdekova la echipa noastră. În ultimele 10 minute ne-am apărat exemplar, Enache a apărat foarte bine, ceea ce ne-a dus la 4 goluri diferență pe finalul reprizei (12-8).

Prima jumătate a celei de a doua reprize a aparținut apărării și Cristinei Enache. Astfel că am primit golul 9 în minutul 40 (18-9) și golul 10 în minutul 50 (23-10), timp în care am marcat pe „bandă rulantă” 11 goluri. În ultiele 10 minute orădencele au fost mai eficiente înscriind de 5 ori. Scor final 30-15.

Urmează o pauză competițională de trei săptămâni, următorul meci al fetelor noastre fiind programat pe data de 18 decembrie, în deplasare la ACS Olimpic Tg. Mureș.

CS Minaur vs CSU Oradea 30-15 (12-8)

Arbitri: Dan Pavel și Radu Pentea (Zalău)

Aruncări de la 7 metri: 7-7 (transformate 3-6)

Minute de eliminare: 4-0

CS Minaur Baia Mare: Portari – Enache (18 interveții, 2 de 7 m apărate), Nastasă (3), Rusu (2, 1 de 7m); Jucătoare; Tecar (7 goluri, 2 din 7m), Bondar (5), Biriș (3, 1 din 7m), Andriță (3, 2 din 7m), Poradnyk (3, 1 din 7m), Zaremba (3), Prykop (2), Lipară (1), Mykytei (1), Avdekova (1), Preda (1), Naumenko, Argyelan. Antrenor principal Simona Maior Pașca, antrenor secund Ioana Marta.