CS Minaur sparge ghinionul cu o victorie importantă în fața Craiovei

După o serie de 7 înfrângeri, CS Minaur a reușit o victorie importantă în fața deținătoarei Cupei EHF, SCM Craiova în confruntarea aferentă etapei cu numărul 23 a Ligii Florilor. Partida se anunța una puternică, ambele echipe având motivații puternice pentru a obține cele 3 puncte puse la bătaie.

Confruntarea a început în forță pentru echipa antrenată de Costică Buceschi, Magdalena Kovacs, Claudia Cetățeanu care după primele minute avea 4-0, Cristina Enache reușind să blocheze toate atacurile adversarelor. Minutul 7 aduce prima reușită pentru SCM Craiova (4-1) care până în minutul 23 reușește să reducă avantajul gazdelor la un singur gol (9-8) după 3 atacuri consecutive. În ultimele 3 minute ale primei reprize craiovencele reușesc să mai înscrie doar o singură dată, în timp de băimărencele de două ori, astfel se intra la vestiare cu scorul 11-9.

A doua repriză vine la pachet cu multă tensiune atât în teren cât și în tribune. Minutul 33 aduce primul egal din această confruntare (12-12) după care urmează o perioadă în care jocul este echilibrat. Formația băimăreană reușește să se distanțeze la 2 goluri în minutul 42 prin Lisewska și Shteriova. 4 minute mai târziu scorul ajunge din nou la egalitate (17-17). Ultimele minute ale partidei sunt foarte tensionate, însă benefice pentru echipa băimăreană care reușește să marcheze de 3 ori consecutiv prin trio-ul Seraficeanu, Bondar și Lisewska. Ultimul atac aparține echipei oaspete care înscrie în ultimele secunde și astfel partida se încheie cu victorie pentru CS Minaur, scor final 23-21, victorie care îi asigură pentru momentul poziția 8 în clasamentul provizoriu.

CS Minaur: Enache (11 intervenții), Medvedova (1 intervenție din 7m), Năstasă. LIsewska (9), Shteriova (5), Cîrstea (3), Polocoșer (2), Seraficeanu (2), Popescu (1), Bondar (1), Tecar, Orșivschi, Burlachenko, Argyelan, Lipară, Taivan. Antrenori: Costică Buceschi, Magdalena Kovacs, Claudia Cetățeanu.

În etapa următoare echipa băimăreană se deplasează la ASC Corona Brașov, duminică, 5 mai.