CS Minaur câștigă Baia Mare Winter Cup

Turneul de handbal masculin Baia Mare Winter Cup a continuat sâmbătă și duminică cu 4 meciuri extrem de disputate. Echipele românești au câștigat meciurile de sâmbătă, ajungând astfel ca duminică CS Minaur și România U21 să se întâlnească pentru a stabili câștigătoarea turneului.

Sâmbătă, 13 ianuarie
România U21 vs Ferencvaroș TC – 35-26
În a doua zi a turneului primul meci a fost echilibrat în prima repriză, FTC jucând cu mult curaj. Elevii lui Sandu Iacob au abordat mai serios repriza a doua câștigând lejer pe final.
CS Minaur Baia Mare vs Pick Szeged 40-25 (14-11)
Băimărenii au câștigat meciul făcând spectacol. Robert Nagy a marcat 9 goluri cu sprijinul consistent al lui Yurii Pop, foarte bun la recuperare și care a excelat la rândul lui și pe faza de atac alături de Tudor Botea și Georgel Haiduc. Întreaga echipă a fost însă la înălțime, practicând un joc frumos savurat de cele câteva sute de spectatori.

Duminică, 14 ianuarie
CS Minaur Baia Mare vs România U21 29-23 (15-10)
„Finala” turneului s-a jucat între echipele neînvinse în primele două zile. Meciul a fost echilibrat în prima sa parte, „tineretul” jucând dur, la limită. În echipa lui Sandu Iacob au evoluat și băimărenii Călin Căbuț și Adrian Dedea, însă contribuția acestora nu a fost suficientă pentru ca România U21 să pună probleme băimărenilor. Yurii Pop a făcut încă o dată un joc consistent, însă putem spune că toți jucătorii au avut un apetit de joc deosebit. Minaur s-a desprins decisiv până la pauză. În partea a doua Raul Fotonea și Florin Mironescu au introdus în teren întregul lot, reușind în cele din urmă să cucerească trofeul.

Pick Szeged vs Ferencvaros TC 22-28 (10-19)
Echipa din Szeged a pornit favorită pe hârtie însă a jucat debusolată fiind învinsă categoric de un FTC mult mai motivat. Jocul a curs practic într-o singură direcție, spectacolul sportiv fiind asigurat în special de realizările personale.
La final au fost decernate trofee și diplome, pentru echipele participante dar șio pentru cei mai buni jucători ai competiției.

Clasament final Baia Mare Winter Cup 2018
Locul 1 – CS Minaur Baia Mare (tineret) – 9 puncte
Locul 2 – România U21 – 6 puncte
Locul 3 – Ferencvaros TC U20 – 3 puncte
Locul 4 – Pick Szeged U20 – 0 puncte

Cel mai bun jucător al turneului – Yurii Pop (CS Minaur)
Cel mai bun portar – Alexandru Bucătaru (CS Minaur)
Golgheter – Czaba Marton (FTC)