CS Minaur Baia Mare obține maximum de puncte din confruntarea cu CSM Focșani și rămâne pe loc de Play-Off

Partidă de infarct între CS Minaur Baia Mare și CSM Focșani. Echipa antrenată de Raul Fotonea și Alexandru Sabou a reușit să se impună în fața elevilor lui Sandu Iacob în meciul disputat în cea de-a X-a etapă a Ligii Zimbrilor, scor 25-24.

CSM Focșani a venit la Baia Mare precum o echipă determinată să ducă acasă cele trei puncte, mai ales că era singura formație din Liga Zimbrilor care a reușit să se impună în patru dintre cele cinci partide disputate în deplasare. Elevii lui Sandu Iacob au dat lovitura inclusiv pe terenul Potaissei Turda, pe care a învins-o cu scorul de 33-32. Doar că s-au împotmolit la Minaur, o echipă care a luptat până în ultima secundă pentru victorie, o reușită vitală pentru a rămâne pe loc de Play-Off în Liga Zimbrilor.

Începutul de partidă le-a aparținut celor de la CSM Focșani care în minutul 6 conduceau pe tabelă cu scorul de 1-3. Minaur și-a reglat însă tunurile și a schimbat ritmul pe teren. În minutul 29, Alexandru Csepreghi transformă de la 7 metri și duce scorul la o diferență de 5 goluri (14-9). Un minut mai târziu înscriu și focșănenii prin Sladic Ilija și cele două echipe intră la vestiare, scor 14-10.

Prima parte a reprizei a doua le aparține băimărenilor care conduc ostilitățile până în minutul 44, când CSM Focșani revine la conducere prin golul marcat de Mădălin Țuțu, scor 18-19. Din acel moment Minaur Baia Mare începe adevărata luptă pentru victorie. Finalul de meci este unul trăit la intensitate maximă atât de suporterii din tribune cât și de jucători. În minutul 59 al partidei Alexandru Csepreghi egalează, scor 24-24. Vine momentul decisiv, când Tudor Marta (extrema dreaptă) aduce victoria în vestiarul băimărean cu 13 secunde înainte de finalul partidei.

Minaur: Țenghea (14 intervenții), Apostu (1 intervenție) – Alexandru Csepreghi (10 goluri), Vojislav Brajovic (5 goluri), Călin Căbuț ( 4 goluri), Predrag Vujadinovic ( 3 goluri), Georgel Haiduc (1 gol), Tudor Marta (1 gol), Albert Cristescu (1 gol), Robert Nagy, Sergiu Makaria, Tudor Botea, Andrei Popescu, Yuri Pop, Benjamin Szabo, Leonard Ștefan.

Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

În etapa următoare, Minaur Baia Mare va juca în deplasare partida împotriva CSM București. Meciul, unul care va conta pentru etapa a XI-a a Ligii Zimbrilor, va avea loc miercuri, 21 noiembrie.