Cea mai bună marcatoare a Serbiei la ultimul Mondial – Jelena Lavko

Jelena Lavko (fostă Zivkovic) s-a născut în data de 6 iulie 1991, la Zrenjanin (Serbia). Joacă pe postul de inter dreapta și are 1.83 cm și 74 de kg. Componentă de bază a echipei naționale a Serbiei, pentru care a evoluat în 113 meciuri, reușind să înscrie 265 de goluri.

 

Echipe la care a evoluat în carieră: ZRK Proleter, RK Cepelin, ZRK Kikinda, ZRK Zajecar / Serbia; Ferencvaros / Ungaria; Buducnost Podgorica / Muntenegru; Podravka Vegeta Koprivnica / Croația; SCM Craiova / România; Alba Fehervar și Erd / Ungaria.

Performanțe cu echipele de club: câștigătoare a Cupei Cupelor și vicecampioană a Ungariei cu Ferencvaros (2012); campioană și câștigătoare a Cupei Serbiei cu Zajecar (2011), campioană și câștigătoare a Cupei Muntenegrului cu Buducnost (2013); campioană și câștigătoare a Cupei Croației cu Podravka (2015); medalie de bronz cu Erd în Cupa Ungariei (2019)

Performanțe cu echipa Serbiei: locul 2 la Campionatul Mondial din 2013 (Serbia); locul 1 la Jocurile Mediteraneene din Turcia (2013); locul 6 la Campionatul Mondial din Japonia (2019) – aici a fost golghetera echipei Serbiei, cu 36 de goluri marcate.

 

O scurtă declarație: “Sunt foarte fericită că îmi voi continua cariera într-unul dintre cele mai bune campionate din lume. De asemenea, sunt fericită că voi fi din nou în României, și sunt satisfăcută că am ales Baia Mare, deoarece este una dintre cele mai bune echipe din România și mă bucur că voi juca la noua mea echipă în EHF Europa League. Sper că vom face lucruri bune în acest sezon.”