Ce spun Costică Buceschi, Maria Shteriova și Yaroslava Burlachenko despre meciul cu Zalău

CS Minaur s-a impus sâmbătă după-amiază în meciul disputat acasă cu HC Zalău (24-16), reușind astfel să-și păstreze locul 3 în ierarhia Ligii Florilor. După meci, am încercat să aflăm părerile antrenorilor și a unor jucătoare. Dacă n-am avut nicio problemă cu Baia Mare, de la Zalău n-am obținut  nimic. Dl Tadici s-a dus la vestiare și dus a fost, jucătoarea Dana Abed Kader ne-a spus că nu vorbește decât dacă va fi desemnată de dl Tadici, iar antrenorul secund, dna Elena Tadici, ne-a spus că dânsa nu dă niciodată declarații.

Marija Shteriova (jucătoare CS Minaur): „Cred că am început bine, iar după aceea am avut niște probleme în apărare. S-a jucat apoi de la egal la egal, dar cred că am meritat victoria. În repriza a doua am vorbit de la vestiare să jucăm puțin mai tare, iar apărarea a mers foarte bine și în atac am dat niște goluri care au rezolvat meciul. Avem doi portari buni și asta se vede. Pentru noi este important că am câștigat, pentru că a fost un meci important. Sincer, la începutul sezonului nu ne-am gândit că vom fi așa sus, dar jucăm pentru noi, jucăm și pentru publicul minunat. Echipa de acum este mai bună decât cea din sezonul trecut. Avem mai multe jucătoare, echipă mai bună și cred că putem să rămânem pe podium.”

Costică Buceschi (antrenor CS Minaur): „Sunt mulțumit de apărare, am jucat bine pe apărare în ambele reprize. Apărarea este cea care duce greul în fiecare meci. Am avut câteva reușite și pe faza de atac. Mă bucur că ceea ce pregătim la antrenamente se vede și în teren. Atacul 7 contra 6, s-a văzut eficiența lui, la fiecare atac am reușit să înscriem și cred că în momentul în care am avut o diferență mai mare de trei puncte fetele au jucat mai dezinvolt și n-au mai greșit atât de mult în fața de atac. E bine că toate fetele au jucat. În ultimele 10 minute am mai marcat mai mult, dar jocul a fost mult mai echilibrat. Am condus de la început până la sfârșit. Ele au venit la un gol, au avut șansa să egaleze, dar e bine că reușim să menținem același tempo. Sper din tot sufletul ca Lisewska să-și revină, la fel și Rysankova, pentru a avea mai multe variante. În momentul în care toți cei patru interi vor fi sănătoși eu zic că vom avea o echipă mult mai echilibrată și mai putrernică.”

Yaroslava Burlachenko (jucătoare CS Minaur): „Eu am crezut că meciul va fi mult mai greu decât a fost astăzi. M-am așteptat chiar la un meci foarte foarte greu. Mă bucur că ne-am apărat foarte bine, acesta este un lucru foarte important. Am făcut multe greșeli în atac, dar am făcut multe lucruri bune în apărare. Visăm să jucăm într-o cupă europeană. Și anul trecut am fost pe locul 3, la mijlocul sezonului, iar după aceea n-a mai rămas acolo. Echipa din acest sezon mi se pare mai bună. În plus suntem mai unite, am început să ne înțelegem mai bine una pe cealaltă și chiar îmi place atmosfera, care este foarte foarte bună. Vreau să mulțumesc și suporterilor, pentru că și ei contribuie la atmosfera frumoasă.”