Calificare fără probleme. Minerul Baia Mare – CS Fărcaşa 5-1 (4-0)

Minerul Baia Mare se descurcă de minune şi în Cupa României, iar în faza a treia, pe judeţ, a dispus, pe stadionul “Viorel Mateianu”, de contracandidata la cîştigarea Seriei Sud, CS Fărcaşa. Băieţii lui Dorin Toma şi Cristian Bogdan au obţinut o calificare scontată, după victoria cu scorul de 5-1 (4-0).

Chiar dacă Minerul nu a beneficiat de serviciile a patru jucători cu experienţă, toţi accidentaţi, Călin Borota, Sergiu Chiorean, Alexandru Ignat şi Gabriel Danciu, formaţia trimisă în teren de tehnicienii băimăreni nu a dat nicio şansă adversarului de sâmbătă după-amiază. Ecuaţia accederii în faza următoare a competiţiei a fost conturată după primele 45 de minute, gazdele marcând de patru ori. Prima reuşită a partidei s-a consumat în minutul 14. Corner executat de Balmoş, Serge Nabeu reia cu capul şi cu largul concurs al portarului advers balonul intră în plasă. Juniorul Darian Sabadâş majorează diferenţa în minutul 27. În urma unui contraatac acesta pătrunde în careu şi trimite puternic la colţul lung. Serge va realiza dubla în minutul 34, fundaşul central introducând mingea în poartă din 2 metri, după o lovitură liberă de pe partea stângă executată de Balmoş. Cel mai frumos gol al partidei a aparţinut celuilalt fundaş central, Simion David. Acesta a luat o acţiune pe cont propriu la 40 m de poarta adversă, a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a marcat cu un şut de la 12 m.

Oaspeţii vor reduce din handicap la şapte minute de la reluare, în urma unei nesincronizări în defensiva noastră. Minerul va reface diferenţa de patru goluri în minutul 65. Sandu Bococi rămâne singur cu portarul, şutul acestuia este parat în lateral, Darian Sabadâş urmăreşte excelent şi îndeplineşte o simplă formalitate, realizând dubla.

În meciul cu CS Fărcaşa, la Minerul Baia Mare au debutat şi trei juniori născuţi în 2001 de la grupa de juniori A1. În partea secundă, Dorin Toma le-a permis să debuteze într-un joc oficial juniorilor Claudiu Denuţ, Claudiu Prodan şi Daniel Groza.

• Minerul Baia Mare: Anişoreac – Lihet, Serge, S. David, A. Tutuţa, C. Tutuţa (77′ Denuţ), Lupu, Balmoş (83′ Gereben), D. Sabadâş (83′ Groza), Bococi (66′ Prodan), Feraru (cpt.). Antrenori: Dorin Toma, Cristian Bogdan şi Marius Marian. • Arbitri: Zoltan Szekely jr. – Vlad Parge, Paul Lodină. Observator AJF: Florin Gherghel.

Acesta a fost ultimul joc oficial din 2017, însă Minerul Baia Mare nu intră, deocamdată, în vacanţă, Dorin Toma trasând un program de pregătire până la începutul lunii decembrie.