Aplauze pentru Minaur, huiduieli pentru arbitrii

Iubitorii de handbal băimăreni care au asistat duminică seara la meciul dintre CS Minaur şi SCM Rm. Vâlcea (scor 23-25) nu au regretat în mod cert alegerea făcută. Şi nu au fost puţini, pentru că în tribunele Sălii sporturilor “Lascăr Pană” s-au aflat aproximativ 1.500 de spectatori. Aceştia au văzut un meci spectaculos, jucat la intensitate maximă şi extrem de echilibrat până în ultimele minute. Singurul regret al fanilor a fost maniera de arbitraj a cuplului State – Ghiorghişor, dar şi prestaţia observatorului clujean Potora, un trio care a stricat jocul şi a contribuit din plin la stabilirea rezultatului final!

S-au aflat faţă în faţă două echipe harnice şi bine pregătite din punct de vedere tehnico-tactic. Pe de o parte, CS Minaur, grupare nou promovată în Liga Naţională şi formată doar cu două luni în urmă, iar pe de altă parte, urmaşa Oltchim-ului din Rm. Vâlcea, echipă cu pretenţii de a juca sezonul viitor în Liga Campionilor, cu un buget de trei ori mai consistent decât la băimărencelor.

Pe teren n-au existat prea mari diferenţe, din contra, Minaur a condus de regulă ostilităţile: 12-11 la pauză, 17-15 (42’), 23-22 (53’). Finalul jocului a aparţinut oaspetelor, care au beneficiat însă şi de câteva cadouri generoase din partea arbitrilor: o aruncare de la 7 metri prin care s-a restabilit egalitatea la 23 şi doi de 7 metri refuzaţi gazdelor. În aceste condiţii experimantata echipă vâlceană a profitat de fiecare minge şi a câştigat cu 23-25.

După ultimul fluier al oficialilor spectatorii le-au ovaţionat pe jucătoarele băimărene, care au evoluat admirabil, apoi au trecut la huiduieli, dedicate exclusiv arbitrilor şi observatorului FRH, dar şi la celebra scandare “Hoţii !, Hoţii, Hoţii !”.

CS Minaur – SCM Rm. Vâlcea 23-25

Sala sporturilor Lascăr Pană – circa 1.500 spectatori.

Arbitri: Marian State (Buzău) şi Marius Ghiorghişor (Bucureşti).

Observator FRH: Cristian Potora (Cluj Napoca).

CS Minaur: Medvedova (a apărat o aruncare de la 7 m), Enache (6 intervenţii bune) – Lisewska 10 (7), Shteriova 6 (1), Rysankova 3, Burlachenko 2, Taivan 1, Orşivschi 1, Popescu, Bondar, Seraficeanu, Cîrstea. Antrenor: C. Buceschi.

SCM Rm. Vâlcea: Blazek (1), Dumanska (6), Ciucă – Lopez Herrero 7, Da Silva 4, Fraga Fernandez 4 (3), Glibko 3, Popa 2, Gavrilă 2, Badea 1, Băcăoanu 1, Florica 1, Craiu, Petrovic, Khouildi, Vasileuskaya. Antrenor: Fl. Pera.

Aruncări de la 7 m: 8-4 (transformate 8-3, a ratat Glibko).

Minute de eliminare: 6-6.