Andrei Iosif Buzle este jucătorul echipei CS Minaur pentru următoarele trei sezoane

Iosif Andrei Buzle s-a născut pe 3 mai 1999, la Timișoara. Joacă pe postul de centru, dar poate evplua și ca inter stânga. Ultimele două sezoane a jucat pentru FC Barcelona, una dintre cele mai puternice echipe din lume.

Andrei a plecat în handbal din Sânnicolau Mare, unde a fost pregătit de Marius Gîrboni. A ajuns la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara. În 2016, a câștigat cu România turneul din Georgia (din cadrul  Campionatului Eruopean) și a ajuns la Under 21, unde a fost promovat de Ovidiu Mihăilă. Nu ne-am calificat la Campionatul Mondial, însă jucătorul a intrat în atenția lui Xavier Pascual Fuertes, care l-a chemat și la lotul mare. La 18 ani a debutat în naționala mare, într-un meci cu Polonia, din preliminariile CE 2018. A ajuns mai apoi la FC Barcelona, acolo unde s-a pregătit și a jucat timp de doi ani alături de jucători de foarte mare valoare.

Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei , spunea despre Andrei: “Are niște calități fizice foarte bune. Este un conducător de joc intelligent. El trebuie să muncească foarte mult și să fie atent la jocul tactic, care este unul foarte complex. Viitorul lui este muncă, muncă și iar muncă.”

Îi dorim mult succes tânărului handbalist de la CS Minaur!