Andreea Nastasă, eroina meciului de la Roman

În etapa a patra a Ligii Florilor băimărencele de la CS Minaur au evoluat în deplasare cu CSM Roman, împotriva unei echipe debusolate, care nu avea nici un punct după trei meciuri disputate şi care a schimbat conducerea tehnică cu doar trei zile înainte de acest joc.

Romaşcanele au început sezonul cu un nou antrenor principal, Cornel Bădulescu, însă acesta a fost destituit după două etape. În etapa a treia interimatul a fost asigurat de secundul Viorel Lazăr, iar înaintea etapei a patra a fost adus la echipă Dragoş Dobrescu.

După un început de joc echilibrat gazdele se desprind la două goluri pe tabela de marcaj: 6-4 în minutul 11 şi 8-6 în minutul 18. Arma secreată a echipei locale pe parcursul primei reprize a fost interul stânga Yuliia Khavronina (din Rusia) care a marcat 7 goluri din tot atâtea aruncări la poartă.

După 10-9 în minutul 22 urmează o perioadă excelentă a băimărencelor, care punctează decisiv prin interii Lisewska şi Rysankova şi pleacă la vestiare cu avantaj de două goluri (12-14). După două aruncări ratate de la 7 metri (Lisewska şi Shteriova) antrenorul Buceschi a apelat la Andreea Tecar pentru executarea penalităţilor şi s-a dovedit inspirirat în alegere pentru că aceasta a marcat de două ori consecutiv pe finalul primei reprize.

Gazdele egalează imediat după pauză profitând de evoluţia modestă a portarilor băimăreni (Medvedova a avut o singură intervenţie, în prima repriză). Antrenorul Buceschi o trimite în poartă pe Andreea Nastasă şi “pitica” de numai 170 cm se dovedeşte a fi cheia succesului pentru CS Minaur. Aceasta are o evoluţie excelentă în ultimele 20 minute, strânge nu mai puţin de 9 intervenţii salvatoare şi devine eroina meciului!

Orşivschi, Bondar şi Seraficeanu înscriu trei goluri pentru oaspete (scor 17-20) şi se părea că jocul este decis. Încurajate de o micuţă, dar foarte gălăgioasă galerie, CSM Roman se “trezeşte din pumni” şi egalează din nou (24-24 în minutul 57). Popescu şi Lisewska marchează prin două aruncări de la distanţă şi scorul devine 24-26. Pivotul Raluca Agrigoroaie înscrie pentru 25-26 şi mai dă speranţe gazdelor pentru un rezultat de egalitate, însă revine pe teren cu gol Helena Rysankova, care fusese odihnită câteva minute, şi rezultatul devine 25-27. În ultima secundă Khavronina înscrie printr-o aruncare directă de la 9 metri (mingea a ricoşat din blocaj în poartă) şi stabileşte scorul final, 26-27.

Victoria de la Roman menţine echipa băimăreană în partea superioară a clasamentului, următorul meci pentru CS Minaur fiind programat în data de 7 octombrie, pe teren prorpiu, cu Măgura Cisnădie.

 

CSM Roman – CS Minaur Baia Mare 26-27 (12-14)

Sala sporturilor din Roman – circa 150 spectatori.

Arbitri: Doru Manea şiRadu Iliescu (Bucureşti).

Observator FRH: Vasile Pavel (Buzău).

CSM Roman: Tymoshenkova (10 intervenţii bune, a apărat inclusiv două aruncări de la 7 m), Mârcă – Khavronina 10, Simion 6 (4), Băbeanu Todor 4, Agrigoroaie 2, Manea 2, Polocoşer 1, Chitacu 1, C. Stoleru, D. Corban, Cîrjan, I. Ivan. Antrenori: Dragoş Dobrescu şi Viorel Lazăr.

CS Minaur: Medvedova (1), Enache, Nastasă (9) – Lisewska 7 (1), Rysankova 4, Orşivschi 4, Tecar 3 (2), Seraficeanu 3, Bondar 2, Burlachenko 2, Shteriova 1, Popescu 1. Antrenor: Costică Buceschi şi Magdalena Kovacs.

Aruncări de la 7 m: 4-5 (transformate 4-3, au ratat Lisewska şi Shteriova).

Minute de eliminare: 2-2.