Am rezistat o singură repriză

Meci cu miză importantă joi seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” pentru ambele combatante. CS Minaur Baia Mare avea nevoie uriașă de puncte, după ce pierduse ultimele trei meciuri. CSM București venea din postura de favorită, dar în condițiile în care ocupa doar locul 8, mult sub pretențiile enunțate la începutul sezonului. Peste 1200 de suporteri au asistat la o partidă de „care pe care”, în speranța unei victorii mult așteptate.

Oaspeții au început mai bine, marcând două goluri în primele minute, prin Tioumentsev și Garcia (din 7 metri). În minutul 3 internaționalul Marius Novac faultează dur și primește doar 2 minute eliminare. Minaur profită și marchează prima dată în minutul 5 prin Mureșan. Reușim să egalăm după care cele două echipe merg cap la cap până la 6-6 (min. 14), timp în care Garcia mai fructifică două aruncări de la 7 metri. În același minut preluăm conducerea pentru prima dată printr-un gol marcat de Căbuț pe o pătrundere specifică lui. Tioumentsev și Chike duc din nou pe bucureșteni în avantaj. Minaur rezistă presiunii și în ciuda unei ratări a lui Lazic, revin în avantaj prin Sabou (din 7 metri) și Cristescu. Din păcate a fost ultima dată când am condus în acest meci, cu toate că la 9-9 (min. 19) Sabou ar fi putut să ne ducă din nou „în față”, însă a ratat o aruncare de la 7 metri. Garcia se dovedește infailibil la linia de 7 metri, iar după alte două minute Chike fructifică din extremă și CSM are din nou două goluri în plus (9-11, min. 24). Ne concentrăm exemplar și egalăm prin Lazic și Popescu (11-11, min. 26). Pe finalul reprizei începem un șir îndelung de ratări după ce Hrastnik este eliminat când mai erau două minute. Nu profităm de superioritate, ba chiar primim un un gol de la 7 metri de la omul meciului, Garcia. Mai sunt 20 de secunde. Raul Fotonea cere time out și le desenează alor noștri o „aeriană” care îi iese perfect lui Lazic, în ultima secundă de joc.

CSM începe mai bine repriza și pune două goluri avans pe tabelă. Nu ne iese nimic. Haiduc ratează din poziție clară. Cristescu tratează cu superficialitate o situație de contraatatc și aruncă în bară.  Mai primim un gol după care Cristescu face un fault neglijent și este eliminat. Bucureștenii nu ne iartă și se duc la 13-18 (min. 37). Diferență aparent insurmontabilă. Insităm în atac, „ne ține” și poarta și recuperăm rapid până la 15-18 (min. 39). Haiduc are șansa să ne aducă la numai două goluri, însă nu o fructifică. Humet și Georgievski însă nu ratează și refac avansul (15-20, min. 43). Haiduc ne dă speranțe cu o execuție frumoasă din extremă. Soarta ne surâde când Bucătaru apără un 7 metri în fața experimentatului Garcia și scoate de la vinclu o torpilă a lui Ramba. Din păcate nu profităm de nici una din ocaziile oferite. Mai primim o șansă când Rotaru este eliminat pentru atitudine antisportivă. Mureșan își asumă aruncarea de pe 9 metri și suntem iar la doar 3 goluri în urmă (17-20, min.48). Până în minutul 53 se marcheză de ambele părți și se păstrează diferența (19-22), cu toate că jucăm în dublă inferioritate. Urmează recitalul lui Robledo Antonio Garcia care „ne pedepsește” de trei ori la rând, câte o dată pentru fiecare ratare de a noastră. La 19-26 în minutul 55 o parte din suporteri părăsesc sala. Ceilalți asistă neputincioși la neputința favoriților. În final CSM câștigă meritat cu 21-29.

CS Minaur Baia Mare vs CSM București 21-28 (12-13)

Arbitri: Bogdan Stark și Romeo Ștefan (București), observator Ioan Ciobanu (București).

Minute eliminare: 6-8

Aruncări de la 7 metri: 5-8 (transformate 4-7)

CS Minaur Baia Mare: Portari – Răzvan Pop (8 intervenții), Bucătaru (4, 1 de 7m); Jucători: Popescu (4 goluri, 3 din 7m), Lazic (3), Mureșan (3), Căbuț (2), Haiduc (2), Câmpan (2), Cristescu (2), Marta (1), Sabou (1), Halcă (1), Nagy, Botea, Yuri Pop, Mihai.