Alexandru Csepreghi – “Puține echipe vor câștiga acasă la noi”

Alexandru Csepreghi este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei de handbal masculin a CS Minaur Baia Mare. Este golgheterul echipei, dar știe și spune foarte clar că nu poate face nimic dacă nu are echipa alături, dacă nu trage toată lumea în aceeași parte. L-am întrebat cu câteva săptămâni în urmă dacă își dorește titlul de golgheter în Liga Zimbrilor, iar Cspereghi a precizat că-l intereseaza victoriile echipei, nu realizările personale. Că acestea au existat și vor exista, este foate bine. Urmează un meci foarte greu cu Potaissa Turda, joi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă.

– Cum vezi meciul cu Turda de joi?

– Probabil vom avea din nou un meci greu, pentru că niciodată meciurile cu Turda n-au fost ușoare. Ne aducem aminte de anul trecut, când am făcut egal cu ei acasă, nu i-am putut bate. În acest an însă, eu zic că echipa noastră este diferită, jucăm mult mai bine, avem și un moral mult mai bun. Puține echipe vor câștiga acasă la noi.

– Noi sperăm să nu ne bată nimeni.

– Da, și noi. Însă, până la urmă vorbim de un joc de handbal în care să poate întâmpla orice.

– Dacă bateți Turda veți avea ocazia, șansa, să jucați cu Dinamo de pe locul 2, iar ei de pe locul 1. Un adevărat derby.

– Acum două meciuri am avut cu Steaua, care era un derby pentru locul 2 și am câștigat la ei acasă. Acolo am făcut un meci foarte bun toți. Turda a câștigat cu Steaua și sunt pe locul 3, noi pe 2. Teoretic măcar, avem un nou derby, cam la fel cum a fost cel cu Steaua. Un meci tare, pentru locurile 2-3. Și avantajul nostru este că meciul se dispută în Baia Mare.

– Poate Minaur termina pe podium sau în primele 4?

– E foarte greu acum, după șapte etape, să spunem că vom termina sută la sută pe locul 4 sau mai sus. E bine însă că am avut un început bun de campionat și ar fi păcat să-l stricăm acum cu o înfrângere sau un egal. Ar fi frumos să terminăm bine, cu victorie, să intrăm liniștiți în pauza competițională rezervată pentru acțiunile echipei naționale. Eu zic că în ritmul acesta, dacă vom juca așa, va fi bine. Sigur, va veni și înfrângerea, mai devreme sau mai târziu, pentru că acesta este sportul.

– Ce aștepți joi la sală de la susținători?

– Noi le mulțumim pentru că au fost alături de noi în aceste prime etape și sperăm să fie alături de noi și de acum înainte. Noi ne vom strădui să le oferim momente de satisfacție și, cred că asta o știu deja, împreună suntem mult mai puternici.