Al șaselea pas spre promovare

Național Râmnicu Vâlcea și CS Minaur Baia Mare s-au înfruntat azi dimineață în derby-ul clasamentului Diviziei A, seria B, cu începere de la ora 10.00, în sala de sport a Colegiului Energetic. Cele două echipe au început meciul de pe pozițiile fruntașe în campionat. Pentru Minaur a fost al șaselea obstacol din calea promovării, obstacol depășit destul de ușor, după un meci dominat pe aproape întreaga lui durată.

Dealtfel, singurele moment în care gazdele s-au aflat la conducere au fost cele din debutul partidei când oltencele au condus cu 3-1 (min. 5). Zaremba de două ori, apoi Andrița și Lipară au punctat însă rând pe rând și Minaur a preluat conducerea (3-5, min. 10), fără să o mai cedeze până la final. Marchează și Biriș, noua coechipieră a băimărencelor. Facem un joc bun de echipă și ne desprindem la 6-10, în minutul 38. Până la pauză se înscrie de ambele părți, scor 12-15.

După întoarcerea de la vestiare fetele noastre domină clar jocul și se desprind la 13-20 (min. 58). Urmează o perioadă în care Minaur nu face decât să mențină diferența, astfel încât în final își asigură o victorie clară, fără emoții. Sor final 22-28.

Național Râmnicu Vâlcea vs CS Minaur Baia Mare: 22-28 (12-15)

Arbitri: M.Agliceriu (PH) și M.Turdean (MS).

Minute de eliminare: 6-4

Aruncări de la 7 metri: 10-3 (transformate: 6-2)

CS Minaur: Portari – Enache (8 intrvenții), Nastasă (6, 2 de 7m); Jucătoare – Andrița (6 goluri), Zaremba (5, 1 din 7m), Bondar (4), Biriș (3), Lipară (3), Poradnyk (2), Preda (2), Tekar (1 din 7 m), Mykytei (1), Prykop (1), Naumenko. Antrenori: Simona Maior Pașca și Ioana Marta.