24 Martie 2017 – Zi plină pentru CS MINAUR Baia Mare

Vineri 24 Martie a fost o zi plină pentru Clubul Sportiv Minaur. Ziua a început cu o conferință de presă în cadrul căreia au fost atinse 3 subiecte, și anume: prezentarea noului birou CS Minaur, anunțarea deschiderii oficiale a Magazinului CS Minaur și prezentarea unui nou partener în cadrul clubului.

 

 

Conferința a avut loc la ora 16:00 în cadrul noului birou al CS Minaur, mai exact în sala de analiză video, sală care stă la dispoziția tuturor echipelor sportive ce își desfășoară antrenamentele în incinta Sălii Polivalente “Lascăr Pană”, pentru a-și putea analiza competitorii și pentru a-și putea pregăti cât mai bine jocurile. Conducerea clubului are în vedere continuarea reparațiilor și își propune pe viitor realizarea unui cabinet medical la un nivel cât mai ridicat și a unei săli media, în funcție de resursele financiare pe care le va atrage.
Având ca obiective principale performanța și dezvoltarea brandului Minaur la nivel național și nu numai, conducerea clubului a considerat necesară atragerea de parteneri din mediul privat, ca împreună să ridice nivelul resurselor financiare de care este nevoie pentru a reuși îndeplinirea acestor obiective cu brio. Primul partener care a acceptat invitația de a se alătura clubului în drumul către performanță a fost Agenția de turism Sfara Tours, un susținător al sportului băimărean, reprezentată la conferință de Dna. Diana Iluț – administrator al agenției, conducerea oferindu-i dnei. Iluț ca un prim semn al recunoștinței un tricou oficial.

 

 

Este o bucurie pentru mine să pot astăzi să îmi asum un astfel de angajament, în primul rând pentru că îl fac înainte de promovarea echipei. Ofer extrem de multă credibilitate echipei în contextul în care semnez un astfel de angajament pe un an de zile, înainte ca echipa să fie promovată. Sperăm în promovare și ne dorim foarte mult acest lucru și cât va ține de noi vom face tot ce putem, dar desigur depinde cel mai mult de jucători. Ne dorim să fie o colaborare foarte frumoasă și ne vom folosi de experiența acumulată la baschet pentru a veni cu ceva în plus la handbal.” spune Dna. Diana Iluț – Administrator al Agenției Sfara Tours.

 

Tot pe partea de dezvoltare și exploatare a brandului Minaur, conducerea are în vedere ca din vară să ofere suporterilor posibilitatea achiziționării unor carduri de suporteri anuale în valoare de 150 lei/pers. și 100 lei pentru pensionari, care să permită accesul la meciurile ambelor echipe de handbal ale clubului – un total aproximativ de 25-26 de meciuri/an.

 

Pe langă aceste subiecte, conducerea clubului a ținut să răspundă anumitor zvonuri apărute în presă și în online, unul dintre ele fiind cu privire la o posibilă oprire a lotului feminin în a promova.
Dacă din punct de vedere sportiv, prin muncă și valoarea echipei se va obține o promovare, suntem dispuși să facem eforturile necesare pentru a putea face față rigorilor Ligii Naționale, atât la fete cât și la băieți. Nu există nici o piedică care să se pună să nu se dorească accederea fetelor în Liga Națională, doar că la nivelul lotului la fete există foarte mult tineret. Dacă ar fi să facem o paralelă cu fotbalul și ar fi să considerăm Bucureștiul – Steaua dlui. Becali și Baia Mare undeva o echipă, zic eu, a lui Hagi, ne aflăm în această situație – să avem răbdare, să avem mult tineret și să așteptăm ca prin ceea ce facem în teren să depășim performanțele realizate cu bani, cu mercenari și cu jucătoare de valoare dar care vin la echipă fără a pune suflet. Cred că, dacă creștem tineretul în spiritul handbalului băimărean, vom avea un câștig de cauză și vom fi mulțumiți de ce vom obține la un moment dat.” a spus Ionuț Marta – Director General CS Minaur.

 

Un alt subiect foarte dezbătut în mediul online a fost numărul “supradimensionat” de personal din cadrul organigramei clubului. În prezent organigrama cuprinde 13 funcții, din care 6 funcții de execuție în cadrul clubului și 7 funcții care reprezintă personalul venit o dată cu mutarea bazelor sportive de la Serviciul Public de Ambient Urban în patrimoniul CS Minaur. “Nu este deloc o schemă supradimensionată, sunt persoane care pe fiecare segment sunt necesare și care trebuie să pună umărul la un parcurs cât mai bun pentru clubul nostru, din toate punctele de vedere.” a completat Ionuț Marta – Director General CS Minaur.

 

Tot în cadrul conferinței, conducerea clubului a făcut o mențiune cu privire la bazele sportive preluate, menționând faptul că bazele care corespund din punct de vedere tehnic vor fi supuse închirierii, mai exact terenurile de tenis din parc pentru care a fost făcută o ședință în data de 22 Martie pentru distribuirea pozițiilor de antrenament. Închirierea acestor terenuri poate fi făcută oricând de către orice persoană dornică să practice acest sport, nefiind nevoie de achitarea unui abonament pe termen lung. La dispoziția băimărenilor mai sunt Sala Sporturilor “Lascăr Pană”, Stadionul “Viorel Mateianu”, Sala de gimnastică, Terenul 2 și Terenul din Ferneziu.

 

Fiecare bază va fi evaluată și în lipsa unor fonduri alocate de primărie pentru a se face investiții, noi încercăm măcar să le renovăm și să putem suporta cheltuielile de întreținere. Încercăm ca prin o gospodărire mai bună să suplinim din nou această lipsă materială care se dovedește a fi prezentă în sportul băimărean, sperăm noi că nu pentru mult timp. ” spune Ionuț Marta – Director General CS Minaur.

 

 

Începând cu ora 16:30 a avut loc deschiderea oficială a Magazinului CS MINAUR, de unde suporterii au putut achiziționa articole personalizate cu însemnul MINAUR – de la pixuri, lanyard-uri, băști, brățări, agende, tricouri de adulți și copii, până la tricouri oficiale cu posibilitatea de personalizare în funcție de preferințele fiecărui suporter.
Considerăm că acest magazin oficial este la nivelul handbalului băimărean ceva necesar, sau poate era mai oportun să fie această deschidere în urmă cu câțiva ani când echipele jucau în Liga Campionilor. Cred că uitându-ne spre viitor, și nu spre trecut, pasul nostru este binevenit și acum și vom reuși să ridicăm nivelul performanțelor încât să aducem oamenii la sală în același număr și să putem să exploatăm această imagine și prin intermediul magazinului.” spune Ionuț Marta – Director General CS Minaur.

 

 

Pe lângă deschiderea magazinul oficial, suporterii prezenți au mai avut parte de o surpriză oferită de conducerea clubului care consta într-un photobooth amplasat în holul sălii, unde cei prezenți au putut să își facă poze în mod gratuit, astfel având ocazia să rămână cu o fotografie drept amintire din partea clubului. În plus, fotografiile realizate au putut fi descărcate în timp real de pe pagina de Facebook oficială a clubului.

 

Ziua a continuat cu un cuplaj handbalistic, ambele loturi ale echipei performând în Sala Polivalentă Lascăr Pană începând cu ora 17:00 CS MINAUR – CSU REȘIȚA (feminin) și 19:00 CS MINAUR – CSM ORADEA (masculin), ambele meciuri finalizându-se cu victorii pentru echipele CS MINAUR.