10 jucătoare de la CS Minaur au șansa să joace la EURO 2020

Am anunțat deja că șase dintre jucătoarele de la CS Minaur Baia Mare au fost trecute pe lista de 35 pentru turneul final al Campionatului European de handbal feminin, care va avea loc în perioada 3-20 decembrie, în Danemarca și în Norvegia.

Cele șase fete de la Minaur sunt: Ana Maria Tănasie (extremă stânga), Anca Polocoșer (inter stânga), Andreea Popa și Cristina Laslo (centru), Sonia Seraficeanu și Oana Borș (extremă dreapta). Din cele 35 de jucătoare din lotul lărgit se vor alege fetele care ne vor reprezenta la Europenele din luna decembrie. România face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia, urmând să joace meciurile din grupă la Trondheim. Primele trei clasate din grupă vor merge în grupă principală II (alături de primele trei clasate din Grupa C), partidele urmând să se dispute la Stavanger.

Alte patru jucătoare de la CS Minaur sunt în loturile lărgite ale naționalelor Suediei și Serbiei. Astfel, la nordice sunt portarul Filippa Idehn și pivotul Linn Blohm, în timp ce la Serbia sunt interul stânga Jovana Kovacevic și interul dreapta Jelena Lavko. În mod cert am fi avut-o și pe Mikaela Massing printre convocate, însă ea este accidentată.

Federația Europeană de Handbal a dat publicității loturile lărgite ale celor 16 echipe care vor participa la CE feminin. Nu mai puțin de 67 din jucătoarele nominalizate evoluează în România, 66 în Liga Florilor și una în Divizia A. CSM București are 13 jucătoare în loturile lărgite, apoi vin la rând CS Minaur Baia Mare și SCM Râmnicu Vâlcea, cu câte 10 jucătoare.